21 Temmuz 2007 Cumartesi

ÇİLEKLİ TATLI

ÇİLEKLİ TATLI
Bu tarif sevgili yengem diyalog yemeklerine aittir...
Bu tatlıyı bugün misafirimiz olan eşimin arkadaşları için yaptım,gerçi tatlıyı yaparken başımdan önemsiz birkaç olay geçti ama sonuç güzel oldu.Bu olayları zikretmeye bile luzüm yok aslında ama benim her zaman yaptığım şeyler,ölcmeden nişasta eklemeye kalkınca biraz katı bir muhallebi elde etmişim,işte süt ve krema ekleyerek kıvamı tutturmaya çalıştım ama sonunda başardım..Eeee bütün gün dışarda olup ,topkapı sarayın gezmeye kalkınca eve de geç bir saatte döndükten sonra misafir geleceğinden haberim olunca bu kadar hata olacak..önemli olan sonuç değil mi..siz yine de benim gibi yapmayın ve mutlaka ölçün..
MALZEMELER
1 lt süt
1,5kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı şeker-tatlı seviyorsanız şeker miktarını biraz daha artırabilirsiniz-
1 küçükpaket krema
1 paket saviordi bisküvi
ÜZERİ İÇİN
çilek
1 paket tart jöle- ya da dilerseniz hazır çilek sosu kullanabilirsiniz,daha kolay olur.o zaman paketin üzerindeki tarife göre hazırlamanız yeterli.şeker ilave etmyin-
3-4 kaşık şeker
biraz file fıstık ve badem
YAPILIŞ
Un,nişasta ve şekeri karıştırın,yavaş yavaş süt ekleyin.Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.İsterseniz kremayı pişirme esnasında ilave edebilirsiniz ama ben kıvamını ayarlamak için pişirdikten sonra ekledim ve mikserle yaklaşık 5-10 dk kadar çırptım.
Muhallebinin yarısını bir servis tabağına alın,üzerine sütle ıslattıınız bisküvileri dizin.Kalan muhallebiyi üzerine dökün.
8-10 adet çileği blenderden geçirin,üzerine tart jöleyi ve birkaç kaşıkşekeri ve paketin üzerinde belirtilenden biraz daha az su ekleyin,pişirin,çilek suyu ekledigimiz için suyu daha az ekliyoruz.
Çilekleri tatlının üzerine dizin,pişirdiginiz ve biriki dk.sogumasını beklediginiz tart jöleyi üzerine dökün,en üstü file fıstık ve bademle süsleyin...
AFİYET OLSUN..

3 yorum:

Serra dedi ki...

MERHABA
Ben bu tarifi yengem ile yaptım.Ve harika diyebilirim...
SELAMLARIMLA....

yaban mersini dedi ki...

teşekkürler serra..yeni tatlılar yapalım beraber.selamlar..

Adsız dedi ki...

tebrikler,çok güzel bir tarif hemen yapayım:)